AMTII Facebook, АМТИИ Фейсбук    Bulgarian English

През периода на своето дългогодишно развитие Академията за музикално и танцово изкуство-Пловдив поддържа редовни контакти с висши учебни заведения по изкуствата в различни европейски страни. По-тясно Академията си сътрудничи с Висшето училище по музика "Франц Лист" - Ваймар, Германия; Университета "Гутенберг"-Майнц Германия; Музикалната академия "Станислав Монюшко"-Гданск, Полша; ГМПИ "Гнесини"- Москва, Русия; Музикалната консерватория "Р. Корсаков", Санкт-Петербург, Русия; Литовската академия за музика - Вилнюс, Литва; Института по изкуствата "Г. Музическу"- Кишинев, Молдова; Университета "Улудаг" - Бурса, Турция и други. Организирани са съвместно голям брой конференции, симпозиуми, семинари посветени на теоретико-педагогически и изпълнителски проблеми, както и на отбелязването на годишнини на бележити композитори.

Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив е добър партньор на културните представителства на европейските страни в България. Съвместно с Гьоте институт, Британския съвет, Чешкия център, Алианс-Франсез, организира многобройни творчески прояви, конкурси, концерти и др. Майсторските класове, които се провеждат в Академията се водят от изтъкнати изпълнители и педагози от целия свят.

Добилите международна известност Женски камерен хор с диригент доц. Крикор Четинян, Академичен народен хор с диригент проф. Василка Спасова, Представителен народен оркестър с диригент проф. Милчо Василев са носители на най-високи отличия от редица конкурси и фестивали и са желан гост на всички по-големи световни сцени. А букетът от изтъкнати педагози в АМТИ - изявени творци в музикалното, танцово и изобразителни изкуства биха били гордост за всяко висше учебно заведение по изкуствата в света.
Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив е член на Асоциацията на европейските консерватории, музикални академии и висши училища по музика, включена е и като редовен член на Международната организация за фолклорно изкуство към ЮНЕСКО.