AMTII Facebook, АМТИИ Фейсбук    Bulgarian English


Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam (GGJ) - най-голямото събитие за създаване на игри в света. То е отворена за всеки, който се интересува от видеоигри - професионалисти, студенти или просто хора с талант!

Идеята на събитието е да съберат хора с различен произход, интереси и умения и да се мотивират да работят заедно за дадена идея - да планират и изпълнят концепцията за игра в рамките на 48 часа. Само заради предизвикателството!

Можете да намерите програмата на събитието, да прочетете за говорителите или да проверите игрите, направени през предишни събития на нашия уебсайт: http://www.plovdivgamejam.org          Промо видео

Екипът на PGJ и генералният ни спонсор Repulse с нетърпение очакват да ви посрещнат и да се забавляваме с вас през януари 2018 г.!

Регистрирайте се за билета си сега! Безплатно е!Силно ентусиазирани артистични личности, надъхани, с кипяща кръв и изцяло отдадени на любовта към българските народни танци,

ЗАПОВЯДАЙТЕ
да вземете участие в квалификационен курс –
"РЪКОВОДИТЕЛ НА КЛУБ БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ",
който ще стартира на 10 февруари 2018 г. в Хореографските зали на АМТИИ-Пловдив.

За допълнителна информация и записване:
032/ 601 464
Департамент за езикова и специализирана подготовкаИнтервю с ректора на АМТИИ - Пловдив проф.-акад. Милчо Василев, излъчено на 14.12.2017 в предаването на Нова ТВ "Здравей, България".

 АМТИИ предлага обучение в следните магистърски програми за мениджмънт в сферата на изкуството:
- Артмениджмънт;
- PR на арторганизации;
- Аниматор изкуство в туризма.
(виж подробности)Национален фонд "Култура" обявява конкурс за финансиране на проекти като част от Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз - 2018 г.    (виж подробности)Уважаеми колеги,

Фонд "Научни изследвания" обявява конкурс за финансиране на научноизследователски проекти. Срокът за подаване на проектни предложения е 19.07.2017 г.

Предстои обявяване на конкурс и за стимулиране на млади учени и постдокторанти. Повече информация и образци на документи за кандидатстване може да намерите на страницата на Фонда. https://www.fni.bg/?q=node/648

Зам.-ректор по научната дейност:
проф. д-р Тони Шекерджиева - НовакНационална агенция за оценяване и акредитация от февруари 2017 г. дава програмна акредитация на докторска програма "Приложни, изящни изкуства и дизайн" в професионално направление 8.2 Изобразително изкуство от област на висше образование 8. Изкуства на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство със срок 5 години.НА ВНИМАНИЕТО НА ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В
ПРЕДУЧИЛИЩНО И УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ

Департаментът за езикова и специализирана подготовка организира специализирани курсове за обучение за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти по различни теми (виж подробно).От учебната 2016/2017 г. Департаментът за езикова и специализирна подготовка организира:

- СПЕЦИАЛИЗИРАН КУРС ПО ЧЕМБАЛО И ОРГАН
с преподавател Стефан Далчев.

- КЛАВИРНА ПЕДАГОГИКА
интензивни едномесечни курсове, съвместно с катедра "Пиано и акордеон".
Учебни дисциплини: Съвременна клавирна култура, Изпълнителски и методически анализ на творби за пиано, Увод в интерпретацията, Методическа литература.
Занятията се водят от изявени концертиращи пианисти и педагози.

за информация и записване: стая №45, Централна сграда, ет. 3
тел.: 032 601 464

Вижте в раздел Структура и звена всички курсове организирани от Департамента.От учебната 2016/2017 г. катедра "Пиано и акордеон" към факултет "Музикална педагогика" в АМТИИ – Пловдив разкрива
нова магистърска програма "Теория на клавирното изкуство".
Тя е с продължителност 2 семестъра и включва лекционни курсове, които до момента не са преподавани в сходните професионални направления на висшите училища у нас. (виж повече)На 18 декември 2015 г. се проведе избор за ректор на АМТИИ за периода 2016 - 2019 г. С абсолютно мнозинство от 93% за втори път бе избран проф. акад. Милчо Василев.НОВИ СПЕЦИАЛНОСТИ В АМТИИ, стартирали през последните 2 години:

"Аниматор изкуство в туризма" - магистър, редовно и задочно.

"Фотография" - бакалавър, редовно.

"Типография" - магистър, редовно.

Изпълнителско изкуство „Българска народна музика с класически инструменти” – магистър, редовно.

"Съвременни танцови техники" – магистър, редовно.Посетете виртуалната галерия на факултет "Изобразителни изкуства", в която се публикуват студентски работи и актуална информация за конкурси в областта на изобразителните изкуства. (към галерията)На 30 май 2012г. в АМТИИ се учреди академичен клуб "Млад учен".

Ръководство на клуба:
доц. д-р КАПКА СОЛАКОВА - председател
гл. ас. д-р ВЕЛИСЛАВА КАРАГЕНОВА - заместник-председател
ас. МИЛЕНА БОГДАНОВА - секретар и координатор
доц. ВЕСЕЛА СТАТКОВА - кооринатор
СОФИЯ РУСЕВА - координатор

Клубът е отворен за прием на нови членове (студенти, докторанти и преподаватели).

Заявление по образец. (изтегли)

За допълнителна информация се обръщайте към ръководството на клуба.от 23 до 29 юли 2017г. в АМТИИ ще се проведе
ТРИНАДЕСЕТИ ФОЛКЛОРЕН МУЗИКАЛЕН И ТАНЦОВ СЕМИНАР
вижте подробности и условия за участие в предстоящото издание
www.folkseminarplovdiv.net