Людмил Петков, Lyudmil Petkov

доц. д-р ЛЮДМИЛ ПЕТКОВ

Катедра "Пиано и акордеон"

 

Преподава по:

  • Пиано;
  • Пиано (задължителен инструмент).

Людмил Петков, доцент в Катедра „Пиано и акордеон”. Роден e в София през 1959 г. Завършва Средното музикално училище в гр. Пловдив и класа по пиано на проф. Джулия и Константин Ганеви в Българската държавна консерватория (сега НМА „Проф. Панчо Владигеров”) – София. Специализирал е при проф. Рудолф Керер в гр. Ваймар, Германия.

От 1984 г. преподава в АМТИИ – Пловдив. В периода 1992-1997 година работи като пианист на свободна практика в Германия, а от 2010 г. е доцент по пиано в АМТИИ-Пловдив.

Творчески изяви

Концертира като солист, камерен музикант и джазов пианист в страната, Германия, Австрия, Франция, Швейцария, Норвегия, Финландия, Тайван. Осъществява записи в БНР, БНТ, Австрийското национално радио, радио Тайван. Съвместно с цигуларя Марио Хосен издават CD „Виенски каприз” (в Австрия) и „Паганиниана” (в България). Автор е на поп песни и джазови пиеси.
През 2007 г. (за първи път в света) изпълнява с петима цигулари 36 сонати за пиано и цигулка от В. А. Моцарт в рамките на един ден.

Научни публикации

Автор е на музикални рецензии и статии в специализирани издания и периодичния печат.

Награди

  • Първата двегодишна академична награда „Медения чан” за постигане на високи художествено-творчески постижения (2009г.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За контакт:

тел.:

e-mail: