Студентски съвет АМТИИ - Пловдив

Студентски съвет - съобщения за инициативи и мероприятия

 

Информация за проект "Успех" с 3 парични награди от 100 лв. за отличили се студенти.

Здравей,

Знаеш ли, че тази година 30 участници ще преминат през серия от интерактивни семинари и работилници с много практически задания и в рамките на 6 уикенда ще получат основата и увереността, необходими да шлифоват идеите си и да поемат по своя предприемачески път!  

А искаш ли да бъдеш един от тях?

ABLE Activator е интензивна предприемаческа програма, която си поставя за цел да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 проактивни и амбициозни студенти и млади професионалисти на възраст от 20 до 35 години, давайки им практическо знание за стартирането на собствен бизнес и пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема. Участниците имат възможност да преминат през различни стъпки от стартирането на бизнес и да трупат знания от първа ръка от най-изявените представители на стартъп екосистемата в страната, а също така от лидери на иновативни корпорации и международно признати организации.

Четвъртото издание на програмата стартира на 25-ти февруари 2022 г., като желаещите могат да кандидатстват за участие на https://activator.bg/apply/.

Програмата е базирана изцяло на метода на учене чрез преживяване с много практически задачи и симулации. Курсът ще протече в рамките на 6 уикенда (петък-неделя), като всеки от тях ще покрие следните модули:

  1. Лидерски потенциал и предприемачество (25-27 февруари);
  2. Генериране на идеи и формиране на екипи (5-6 март);
  3. Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите (18-20 март);
  4. Бизнес модел, ценообразуване и встъпване на пазара (26-27 март);
  5. Маркетингова стратегия, продажби и преговори (9-10 април);
  6. Добре дошли в общността на ABLE (15-17 април).

Финалните презентации на проектите ще се проведат на 13-ти април пред специално селектирано жури от избрани професионалисти.

Повече информация за програмата: https://activator.bg/program-overview/

Кандидатствай днес и стани част от най-активната българска предприемаческа общност!  https://activator.bg/apply/

Предвидени са студентски стипендии, така че не пропускай да заявиш желанието си във формата за кандидатстване (на обособено за това място). Екипът на програмата ще се свърже с теб за допълнителна информация. Не допускай нищо да застане на пътя ти!

Програмата ще се проведе в офлайн среда при строги противоепидемиологични мерки, за да се подсигури безопасност на всички участници, лектори и екип.

Ако сроковете за кандидатстване те притесняват, пиши ни на info@activator.bg.

За организаторите

„Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи” е неправителствена организация, основана през 2011 г. от алумни на програмата „Младите Лидери на България” (Bulgarian Young Leaders Program) на Фондация „Америка за България“.

„Приели сме за своя мисия да работим за развитието на активно гражданско общество, да вдъхновяваме лидерство и да промотираме предприемачеството в България.“

 


 

лого с текст Български младежки делегат, Дружество за ООН в България

КАНДИДАТСТВАЙ ЗА ЕКИПА ОТ МОТИВИРАНИ И АКТИВНИ ДОБРОВОЛЦИ,
СФОРМИРАН ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МЛАДЕЖКИ ДЕЛЕГАТИ КЪМ ООН

Всяка година българските младежки делегати към ООН сформират екип от мотивирани и активни доброволци. Те са важна част от Програмата, тъй като подпомагат качественото изпълнение на задачите.

 

  • Искаш да работиш за високи цели и да покажеш, че има как?
  • Търсиш занимание, с което да се развиваш и да получиш ценен опит, който не можеш да придобиеш другаде?
  • Желаеш да научиш повече за ООН като организация и как младите хора могат да влияят на решенията вземани на най-високо ниво.

Ако имаш познания и опит в PR/комуникации, организиране на събития, графичен дизайн, превод /с английски или френски език/, фондонабиране, управление на съдържание, видео обработка и нестихващ ентусиазъм, то ние търсим теб! Разкажи ни за мотивацията си и ни изпрати твое CV във формата.

Какво трябва да направиш?
Отговори на следващите въпроси, които ще ни помогнат да разберем твоята мотивация. Ще разгледаме всички кандидатури и ще се свържем с избраните кандидати по телефон/интернет платформа за кратко допълнително интервю, в което да ни разкажат малко повече за опита си.

Какъв е процесът?
Въпросникът е отворен до 23:59 ч. на 26 декември 2021 г. Изборът на екип ще бъде обявен на 10 януари 2022 г. След това ще започнем заедно работа по страхотни проекти, които да представят и защитават нуждите и приоритетите на младежите в България и по света!

КАНДИДАТСТВАЙ ТУК https://forms.gle/j2rdwcpqPfuhQAZL8   

Информация от Дружество за ООН в България.