Академичен фолклорен ансамбъл

Академичния фолклорен ансамбъл при АМТИИ - Пловдив е създаден през 2000 г. Съставът му включва 3 формации - народен хор, народен оркестър и танцов състав. Изпълнителите в тях са млади, всички са завършили АМТИИ, високо квалифицирани и притежават изключителни качества като изпълнители.

Народният хор се състои от 12 певици, които могат да пеят многогласно съобразно музикалната творба, както и автентични едногласни и двугласни песни от всички региони на България. В състава има певици с ярки изпълнителски качества, притежаващи отлична орнаментика, тембър, диапазон и индивидуален стил на пеене, характерен за областта от където е самата тя.

Народният оркестър се състои от 7 музиканти - изпълнители на традиционните български народни инструменти - кавал, гайда, гъдулка, тамбура, контрабас и тъпан. Всеки един от тях е виртуоз на своя инструмент. Изпълняват авторски музикални произведения и автентични мелодии от цяла България.

Танцовият състав се състои от 16 танцьори – 8 жени и 8 мъже, завършили специалност ”Българска народна хореография” в АМТИИ. Всички са отлични изпълнители на народните танци от всички региони на България.

И трите формации при необходимост могат да бъдат в различен числен състав, съобразно условията и необходимостта от това.

Ансамбълът е гъвкав, леко подвижнен и пригоден да изнася своите спектакли на различни места - сцени, ресторанти, вариетета на улицата и др. Притежава красиви национални костюми и богат репертоар - от авторски музикално-танцови постановки до автентични песни, инструментални пиеси и танци на България.

Освен българска програма, Академичния фолклорен ансамбъл изпълнява и песни и танци на народите и най-вече от Балканските страни - Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и др. При обстоятелства изискващи това, в програмата могат да бъдат включени и латиноамерикански танци, модерен балет, валс, танго румба, ча-ча-ча и др.

Има издадени няколко CD и DVD диска със своя продукция и е носител на много награди от престижни международни фолклорни фестивали и конкурси.

Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ може да задоволи със своите програми всякакви изисквания и вкусове, в зависимост от желанието на съответната организация, учреждение, рекламна агенция, ипрасарска къща и др.

Главен художествен ръководител е проф.-акад. Милчо Василев, хореограф е гл. ас. д-р Стефан Йорданов.

Очакваме Вашите оферти и Ви уверяваме, че ще задоволим духовните Ви потребности.

За контакт:

Телефон: 032 601 443
Мобилен: 0887 832 900
E-mail: milchovasilev@abv.bg

Адрес:
гр. Пловдив 4000
ул “Тодор Самодумов” 2
проф.-акад. Милчо Василев